Ayers Rookies is een van de grootste klimvereninging van Nederland. Tevens de eerste Nederlandse NKBV-erkende klimvereniging. Ongeveer 100 enthousiaste klimmers trainen wekelijks in kleine groepen onder deskundige leiding van onze trainers. Er zijn zowel beginnersgroepen als groepen voor gevorderden en een succesvolle, ambitieuze wedstrijdgroep. Zo klimt iedereen op zijn eigen niveau. Ayers Rookies heeft veel jeugdleden maar er is ook een groep volwassenen die op maandagavond traint.

Onze trainers hebben allemaal een opleiding gevolgd en hebben de juiste licenties om de trainingen te mogen geven. Assistent trainers leiden wij zelf op. De Ayers Rookies zijn een door de NKBV erkend opleidingsinstituut. Regelmatig besteden we aandacht aan de bijscholing van onze trainers met workshops of coaching. Zo houden we de kwaliteit van de trainingen hoog.

Een actieve vereniging
Ayers Rookies is een actieve vereniging. Naast de trainingen organiseren we regelmatig iets leuks. Elk seizoen start met een gezellige barbecue en twee keer per jaar gaan we met elkaar buiten klimmen in België en Frankrijk; touwklimmen in de Belgische Ardennen en boulderen in Fontainebleau.  Buiten klimmen is iets waar ons Rookies hart sneller van gaat kloppen. Het samen kamperen en buiten zijn, maakt het tot een complete ervaring waar veel vriendschappen ontstaan.